Egy fontos téli tudnivaló
2018-10-24 11:14:04
Kategória: Hírek
Az automata kapuk, és a garázskapuk esetében a téli hideg nem nem jelent túl nagy kihívást. Egy-két extrém kivételtől eltekintve, melyekre érdemes előre felkészülni.

Az oldalra nyíló automata kapuk esetében a téli időjárás két problémát okozhat. Extrém hidegben a kapuszárnyak összefeszülhetnek. Ezt egyszerűen tudjuk orvosolni a motorerő emelésével.

A márik problémát azonban a csapadék okozza. Ha a kapu nincs túl alacsomra állítva a talajhoz képest, akkor kisebb havat is könnyen eltol. Nagyobb havat azonban érdemes ellapátolni nyitás előtt. A fő gond azonban a jég lehet Egy ónos eső, vagy egy olvadás utáni fagyos éjszakát követően a talajon többcentis jégréteg alakulhat ki, mely megakadályozhatja a kapu nyitását. Extrém esetben a hajtás,  avyg a kapupántok sérülésével járhat ha ilyen jeges talajra nyitjuk a kaput. Ilyen időben érdemes korábban indulni, és míg az autó melegszik, felverni a kapu előtti jeget.

A fagyás az oldalra nyíló kapuk sínezeténél is okozhat problémát, itt is érdemes szemrevételezni a kaput nyitás előtt.

Garázskapuk esetében csa akkor lehet probléma ha a csapadék a felcsúszó kapuszerkezetre fagy. De mivel ilyen rendszereket a védett-fűtött garázsokra szerelünk, szinte sosem találkozni ezzel a jelenséggel.



Cikk képek

ELÉRHETŐSÉGEK

2141 Csömör
Határ út 53/26.
06-20-9726-853
dosa.kapu@freemail.hu

AKCIÓK

Szekcionált kapuk (Hörmann, Kling, Rewlex) és kapuautomatikák (Hörmann, Came, Nice)
10% kedvezménnyel a listaárból!
Listaáraink megtekintéséhez kattintson ide!